preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Čakovec

Login
e-Škole

e-Dnevnik

KEEP INVEST DONATE SPEND

 

 

 

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

 

 

 

 

 

Tražilica
Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

PROPISI
Lista linkova je prazna
ŠKOLSKI DOKUMENTI
Lista linkova je prazna
EUROPE CODE WEEK

 

https://www.facebook.com/CodeWeekHr

http://codeweek.eu

 

 

vijesti
Word Organization for Early Childhood Education
Ivana Ružić / datum: 2. 3. 2015. 14:57

19. veljače 2015. pedagoginja naše škole gospođa Dubravka Kečkeš bila je izlagač na okruglom stolu s temom Programi za poticanje razvoja socijalne kompetencije djece u odgojno-obrazovnom sustavu. Okrugli stol organizirao je OMEP za Hrvatsku - Word Organization for Early Childhood Education. Skupu je nazočila gđa Marjolein Delvou iz Bugarske, predstavnica OMEPA- a za ovaj dio Europe. Sudionike skupa upoznala je s aktivnostima koje smo proveli u studenom i prosincu prošle godine s ciljem da učenicima od najranije dobi približimo pojam štednje, osvijestimo njezinu važnost i potaknemo ih na štednju.

S ciljem senzibilizacije učenika za ljude u teškom materijalnom položaju, razvojem empatije, brige i suosjećanja za druge, od 9. do 20. veljače organizirali smo prikupljanje trajnih živežnih namirnica. Moto akcije bio je „Jedan učenik- jedan prehrambeni proizvod“. Prikupljenu hranu namijenili smo socijalnoj samoposluzi u Vukovaru, kao simbolu obrane Hrvatske. Također je spomenuta i aktivnost koja se planira realizirati ožujku, a to je posjet i suradnja sa stambenom zajednicom na području naše škole. Korisnici stambene zajednice su osobe sa smanjenim intelektualnim poteškoćama.


[OPŠIRNIJE]WEB PROGRAMIRANJE - RADIONICA U TEHNOLOŠKO INOVACIJSKOM CENTRU MEĐIMURJE
Ivana Ružić / datum: 9. 12. 2013. 17:14

U ponedjeljak 9. prosinca, učenici naše škole koji polaze dodatnu nastavu iz informatike, sudjelovali su na radionici web programiranja koja se održala u prostorijama Tehnološko inovacijskog centra Međimurje. Voditelji radionice bili su Nikica Tarandek iz tvrtke Tria i Srđan Srđenović iz tvrtke Koder. 

Radionica je održana povodom Europskog tjedna programiranja i primjer je uspješne suradnje privatnog sektora s obrazovnim sustavom. Zahvaljujemo na suradnji voditeljima radionice i gospodinu Goranu Levačiću.


[OPŠIRNIJE]PROGRAMIRANJE LEGO ROBOTA
Ivana Ružić / datum: 9. 12. 2013. 14:58

  

  

6. prosinca je u informatičkoj učioni I. osnovne škole Čakovec održana radionica programiranja Lego robota pod vodstvom profesora Ivana Novosela iz Instituta sinergije znanosti i društva.


[OPŠIRNIJE]POSJET NAŠIH INFORMATIČARA III. OŠ ČAKOVEC
Ivana Ružić / datum: 5. 12. 2013. 15:21

Učenici 1.a razreda III. osnovne škole Čakovec sa svojom učiteljicom Zdenkom Novak  uključili su se u obilježavanje Europskog tjedna programiranja. Tom prigodom posjetili su ih učenici I. osnovne škole Čakovec Oskar Ovčar, Mislav Kovač, Juraj Vrhar Lipej i Josip Herman sa učiteljicom informatike Ivanom Ružić te im predstavili svoje edukativne igre koje su sami osmislili i izradili. Na taj način promovirali smo događanja u našoj školi povodom inicijative Europski tjedan programiranja te smo željeli potaknuti prvačiće da počnu razmišljati o vlastitim idejama za stvaranje vlastitih računalnih igara i pripremati ih za ulazak u čaroban svijet programiranja kojem je jedina granica naša mašta.

 


[OPŠIRNIJE]RADIONICA HTML I CSS
Ivana Ružić / datum: 2. 12. 2013. 10:55

Povodom Europskog tjedna programiranja, u srijedu 4. prosinca održana je radionica Uvod u HTML i CSS u suradnji s Microsoft Students Partner, predavačica je bila Stella Sajčić. Informatička učiona je bila premalena za sve zainteresirane učenike, a dašak atmosfere prenosimo fotografijama, a u prilogu se nalazi prigodna prezentacija :-)

 

  


[OPŠIRNIJE]SVEČANO OBILJEŽAVANJE EUROPSKOG TJEDNA PROGRAMIRANJA U I. OŠ ČAKOVEC
Ivana Ružić / datum: 2. 12. 2013. 10:54

U I. osnovnoj školi Čakovec svečano je obilježen Europski tjedan programiranja prigodnim druženjem na kojem su bivši i sadašnji učenici škole predstavili svoje softverske radove: Livio Benčik, Leon Aleksić, Nimai Vadas, Filip Pintarić, Nikola Lakić, Oskar Ovčar, Mislav Kovač, Josip Herman, Abel Mislović, Karlo Rodi, Hrvoje Grbavec, Justin Kermeci, Tino Mihael Posedi, Valentina Mikulić i Eva Jalušić.

Na svečanosti su se okupili i učenicima izrazili svoju podršku u daljnjem radu njihovi roditelji, braća i sestre,  učitelji, ravnateljica škole Nevenka Šopar, predstavnici privatnih tvrtki i medija, gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač i župan Međimurske županije Matija Posavec.

Uz svečano obilježavanje Europskog tjedna programiranja, u I. osnovnoj školi Čakovec održane su dvije radionice programiranja u suradnji s Microsoft Students Partner iz Varaždina, u pripremi su dvije radionice programiranja Lego robota u suradnji s Institutom sinergije znanosti i društva te radionica programiranja u suradnji s Tehnološko inovacijskim centrom Međimurje.

Zahvaljujemo svima koji su osigurali simbolične poklone za sve sudionike radionica: Carnet, Profil i Školska knjiga, dok posebni zahvalu upućujemo gradonačelniku Kovaču koji je školi poklonio tablet računalo i tako učenicima omogućio razvoj programa za tablete.

Na poziv predstavnice inicijative u Hrvatskoj Ivane Ružić,  odazvale su se 64 osnovne i srednje škole, fakulteti, tvrtke i udruge sa gotovo  4000 sudionika. Diljem zemlje su se održale radionice programiranja, predavanja, prezentacije itd. i time smo zauzeli drugo mjesto u EU po brojnosti sudionika i aktivnosti.


[OPŠIRNIJE]UVOD U C++
Ivana Ružić / datum: 25. 11. 2013. 15:07

25. studenog 2013. održana je prva radionica u sklopu EU Code Week-a pod nazivom Uvod u C++. Voditelj radionice bio je Tino Šimec, Microsoft Students Partner i oduševio 25 učenika 5., 6. i 8. razreda naše škole.

 

  

 

 


[OPŠIRNIJE]EUROPSKI TJEDAN PROGRAMIRANJA
Ivana Ružić / datum: 19. 11. 2013. 13:04

Od 25. do 30. studennog diljem EU obilježit će se Europski tjedan programiranja. Do sada je prijavljeno preko 200 događaja koje možete pregledati na službenoj karti:

Republika Hrvatska je među najaktivnijim zemljama u obilježavanju ove inicijative i zauzima drugo mjesto po brojnosti događaja, a vjerojatno prvo prema broju sudionika. Do sada je prijavljeno preko 30 škola, fakulteta i udruga sa nizom prigodnih aktivnosti, a uključemo je preko 2500 učenika, studenata, nastavnika, stručnih predavača itd.

Također smo sretni što je pokretačica inicijative gospođa Neelie Kroes, potpredsjednica Europske komisije za digitalnu agendu, objavila posebnu poruku dobrodošlice za sve sudionike #codeEU. Video poruku pogledajte ovdjeU poruci se ističe da su programeri nove rock zvijezde, a programiranje jedna od najcjenjenijih vještina. Kroz svoje poruke gospođa Kroes je istaknula važnost žena u svijetu programiranja, ali i da vještina programiranja ne poznaje razlike u spolu, godinama, narodnosti, govornom jeziku... Programiranje je vještina koja programera čini graditeljem, a jedina prepreka u gradnji je mašta.

 

Uključite se još danas!

Dakle ako ste znate za bilo koju inicijativu ili može organizirati vlastiti događaj još uvijek se možete uključiti. Ispunite kartu događaja na: http://codeweek.eu/map/ , provjeriti stranice: http://codeweek.eu/ , http://codeweek.eu/learn/croatia/ ,https://www.facebook.com/CodeWeekHr i javite nam što nam nedostaje. Prijaviti se možete i običnim starim emailom na: ivana.ruzic@skole.hr Pomozite nam u širenju vijesti o #codeEU.

Još uvijek smo u potrazi za inspirativnim pričama o poučavanju i učenju! 

 

Ivana Ružić, dipl. informatičar

predstavnica inicijative u RH


[OPŠIRNIJE]RADIONICA C++
Ivana Ružić / datum: 19. 11. 2013. 13:03

ponedjeljak 25.11. od 13 do 15, informatička učiona

Valentina Mikulić

Hrvoje Grbavec

Vito Totić

Abel Mislović

Tino Mihael Posedi

Karlo Rodi

Jakob Mučić

Eva Jalušić

Filip Okreša

Patrik Međimurec

Kevin Lesjak

David Štefulj

Elena Kržina

Lara Zadravec

Antonio Horvat

Borna Stojko

Anita Ignac

Tania Kolarić

Ana Hančić-Pancer

Laura Kronast

Matko Kipke

Filip Sačer

Matija Vojković

Oskar Ovčar

Juraj Vrhar Lipej

Mislav Kovač

 

Nisi se prijavio/la, a želiš sudjelovati? Još uvijek se možeš prijaviti na ivana.ruzic@skole.hr


[OPŠIRNIJE]#codeEU u I. OSNOVNOJ ŠKOLI ČAKOVEC
Ivana Ružić / datum: 4. 11. 2013. 12:43

U suradnji s Microsoft Student Partners iz Varaždina za učenika naše škole organiziraju se dvije besplatne radionice programiranja:

 

25. studenog 2013. od 13 do 15 sati: Uvod u C++

4. prosinca 2013. od 10 do 12 sati: Uvod u HTML i CSS

 

PRIHVATI IZAZOV!

 

Prijavi se na radionicu učiteljici Ivani Ružić osobno ili na ivana.ruzic@skole.hr


[OPŠIRNIJE]#codeEU
Ivana Ružić / datum: 30. 10. 2013. 17:01

Što je # codeEU?

#codeEU je inicijativa koju je pokrenula Neeile Kroes uz podršku DG Connect u Europskoj komisiji sa ciljem da se ljudi potaknu da uče programirati, da se svima nama pruži prilika da ostavrimo vlastite ideje i promijenimo svijet. Tehnologija oblikuje naše živote ali manjima odlučuje što ćemo i kako koristiti. Mi možemo učiniti puno više od korištenja, dijeljenja i „lajkanja“. Mi možemo ostvariti naše „lude“ ideje i izgraditi stvari koje će donijeti radost drugima. Nikada nije bilo lakše napraviti vlastitu aplikaciju, izgraditi vlastiti robota ili izmisliti leteće automobile, zašto ne? To nije lagan put ali to je putovanje puno kreativnih izazova, zajednica koja pruža podršku i mnogo zabave. Jeste li spremni prihvatiti izazov i postati stvaratelj?

 

Zašto programiranje?

Programiranje je svuda oko nas. Svaka interakcija između čovjeka i računala je podržana programskim kodom. Programiranje je puno više od mnoštva različitih alata, to je način gledanja na svijet: razdijeliti zadatke u sve manje podskupine. To je zabavno i kreativno područje ispunjeno velikim ljudima i strastvenom zajednicom. Treba li spomenuti da će 2015. u EU nedostajati 900.000 ICT stručnjaka?

Programiranje zaslužuje da se prigodno proslavi. Od 25. do 30. studenoga željeli bismo vidjeti niz događaja diljem Europe - sve s ciljem upoznavanja građana s programiranjem kao i učeći ih ovu vještinu. Naš cilj je poboljšati programiranje na europskoj razini, motivirati ljude da počnu učiti programirati te povezati pojedince, skupine, ustanove, organizacije i tvrtke koje su spremni pomoći ljudima doživjeti radost i relevantnost programiranja.

Vi ste nam potrebni kako bi ovaj tjedan i ova inicijativa uspjele. Hoćete li nam pomoći promovirati programiranje, istaknuli povijest i raznolikosti programa? Potrebno nam je vaše sudjelovanje prvenstveno u svojstvu organiziranja radionica, predavanja, razgovora - želimo okupiti što različitih prigodnih događanja iz cijele Europske unije. Jeste li aktivni u tom području i zainteresirani za pridruživanje Europskom tjednu programiranja? Javite nam se!

 

Zašto # codeEU?

Programiranje je zabavno. Kreativno. Njime se bavi mnogo poznatih ljudi i odlikuje se snažnom zajednicom. Jeste li već pomogli ljudima oko sebe da upoznaju ljepotu programskog koda? Uvijek je zabavno graditi, stvarati. Možda još niste uvjeriti svoje prijatelje, učenike, poznanike da pokušaju programirati. Jeste li spremni organizirati radionicu, razgovor sa sponzorima i sl.? Da, znamo taj osjećaj.

 

Zajedno smo jači!

Dakle, ovo je cilj: mi želimo povezati pojedince, grupe, ustanove, organizacije i tvrtke, koji su u mogućnosti pomoći ljudima doživjeti radost programiranja. Uz vašu pomoć, možemo pokrenuti veliku vatru koja će se vidjeti izvan naših uobičajenih krugova. Požar toliko velik da ne može biti ignoriran od strane medija, bez obzira na najnovije celebrity tračeve. Znamo koliko je zabavno graditi stvari, a mi smo spremni dijeliti našu strast.

 

Zvuči zanimljivo? Pa onda, učinimo zajedno nešto veliko!

Između 25. i 30. studenog 2013. godine organizirajte radionicu programiranja, nađite nekoliko prijatelja, učenika, poznanika koji su znatiželjni i pomognite im da zakorače u čaroban svijet programiranja. I zapamtite, dvoje je već skupina.

 

Jeste li spremni za izazov?

Posjetite: http://codeweek.eu/, javite se i saznajte sve što vas zanima. Prijavite svoju radionicu ili prigodni događaj na službenom web sjedištu inicijative, potražite nas na: https://www.facebook.com/CodeWeekHr , https://www.facebook.com/codeEU?ref=profile ili se obratite lokalnoj predstavnici inicijative Ivani Ružić, I. osnovna škola Čakovec: ivana.ruzic@skole.hr. Pošaljite vijesti i nekoliko fotografija s događanja, svi sudionici dobit će priznanja za sudjelovanje.

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju