preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Čakovec

Login
e-Škole

e-Dnevnik

KEEP INVEST DONATE SPEND

 

 

 

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

 

 

 

 

 

Tražilica
Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

PROPISI
Lista linkova je prazna
ŠKOLSKI DOKUMENTI
Lista linkova je prazna
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
EUROPSKI TJEDAN PROGRAMIRANJA
Autor: Ivana Ružić, 19. 11. 2013.

Od 25. do 30. studennog diljem EU obilježit će se Europski tjedan programiranja. Do sada je prijavljeno preko 200 događaja koje možete pregledati na službenoj karti:

Republika Hrvatska je među najaktivnijim zemljama u obilježavanju ove inicijative i zauzima drugo mjesto po brojnosti događaja, a vjerojatno prvo prema broju sudionika. Do sada je prijavljeno preko 30 škola, fakulteta i udruga sa nizom prigodnih aktivnosti, a uključemo je preko 2500 učenika, studenata, nastavnika, stručnih predavača itd.

Također smo sretni što je pokretačica inicijative gospođa Neelie Kroes, potpredsjednica Europske komisije za digitalnu agendu, objavila posebnu poruku dobrodošlice za sve sudionike #codeEU. Video poruku pogledajte ovdjeU poruci se ističe da su programeri nove rock zvijezde, a programiranje jedna od najcjenjenijih vještina. Kroz svoje poruke gospođa Kroes je istaknula važnost žena u svijetu programiranja, ali i da vještina programiranja ne poznaje razlike u spolu, godinama, narodnosti, govornom jeziku... Programiranje je vještina koja programera čini graditeljem, a jedina prepreka u gradnji je mašta.

 

Uključite se još danas!

Dakle ako ste znate za bilo koju inicijativu ili može organizirati vlastiti događaj još uvijek se možete uključiti. Ispunite kartu događaja na: http://codeweek.eu/map/ , provjeriti stranice: http://codeweek.eu/ , http://codeweek.eu/learn/croatia/ ,https://www.facebook.com/CodeWeekHr i javite nam što nam nedostaje. Prijaviti se možete i običnim starim emailom na: ivana.ruzic@skole.hr Pomozite nam u širenju vijesti o #codeEU.

Još uvijek smo u potrazi za inspirativnim pričama o poučavanju i učenju! 

 

Ivana Ružić, dipl. informatičar

predstavnica inicijative u RH


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju