preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Čakovec

Login
e-Škole

e-Dnevnik

KEEP INVEST DONATE SPEND

 

 

 

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

 

 

 

 

 

Tražilica
Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

PROPISI
Lista linkova je prazna
ŠKOLSKI DOKUMENTI
Lista linkova je prazna
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
SVEČANO OBILJEŽAVANJE EUROPSKOG TJEDNA PROGRAMIRANJA U I. OŠ ČAKOVEC
Autor: Ivana Ružić, 2. 12. 2013.

U I. osnovnoj školi Čakovec svečano je obilježen Europski tjedan programiranja prigodnim druženjem na kojem su bivši i sadašnji učenici škole predstavili svoje softverske radove: Livio Benčik, Leon Aleksić, Nimai Vadas, Filip Pintarić, Nikola Lakić, Oskar Ovčar, Mislav Kovač, Josip Herman, Abel Mislović, Karlo Rodi, Hrvoje Grbavec, Justin Kermeci, Tino Mihael Posedi, Valentina Mikulić i Eva Jalušić.

Na svečanosti su se okupili i učenicima izrazili svoju podršku u daljnjem radu njihovi roditelji, braća i sestre,  učitelji, ravnateljica škole Nevenka Šopar, predstavnici privatnih tvrtki i medija, gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač i župan Međimurske županije Matija Posavec.

Uz svečano obilježavanje Europskog tjedna programiranja, u I. osnovnoj školi Čakovec održane su dvije radionice programiranja u suradnji s Microsoft Students Partner iz Varaždina, u pripremi su dvije radionice programiranja Lego robota u suradnji s Institutom sinergije znanosti i društva te radionica programiranja u suradnji s Tehnološko inovacijskim centrom Međimurje.

Zahvaljujemo svima koji su osigurali simbolične poklone za sve sudionike radionica: Carnet, Profil i Školska knjiga, dok posebni zahvalu upućujemo gradonačelniku Kovaču koji je školi poklonio tablet računalo i tako učenicima omogućio razvoj programa za tablete.

Na poziv predstavnice inicijative u Hrvatskoj Ivane Ružić,  odazvale su se 64 osnovne i srednje škole, fakulteti, tvrtke i udruge sa gotovo  4000 sudionika. Diljem zemlje su se održale radionice programiranja, predavanja, prezentacije itd. i time smo zauzeli drugo mjesto u EU po brojnosti sudionika i aktivnosti.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju