preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Čakovec

Login
e-Škole

e-Dnevnik

KEEP INVEST DONATE SPEND

 

 

 

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

 

 

 

 

 

Tražilica
Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

PROPISI
Lista linkova je prazna
ŠKOLSKI DOKUMENTI
Lista linkova je prazna
KUTAK ZA UČITELJE

Priloženi dokumenti:
Nastavni plan i program za OS.pdf

Vijesti
CARNET, POVEZNICA
Ivana Ružić / datum: 2. 7. 2015. 08:38

 

UPITNIK


[OPŠIRNIJE]ERASMUS +
Ivana Ružić / datum: 10. 2. 2014. 10:26
Erasmus+: Novi program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport za razdoblje 2014. - 2020. 

Program Erasmus+ obuhvaća sve europske i međunarodne programe i inicijative Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta. Erasmus+ zamijenit će sedam postojećih programa: Program za cjeloživotno učenje (s njegovim potprogramima Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius i Grundtvig), Mladi na djelu te pet programa međunarodne suradnje (Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink i program suradnje s industrijaliziranim državama i teritorijima). Program po prvi put uvodi i podršku području sporta.

Erasmus+ usmjeren je jačanju znanja i vještina te zapošljivosti europskih građana kao i unaprjeđenju obrazovanja, osposobljavanja te rada u području mladih i sporta. Sedmogodišnji program imat će budžet od 14.7 milijardi eura, što predstavlja povećanje od čak 40 posto u odnosu na postojeće programske budžete.

Vezano uz financijska sredstva raspoloživa Hrvatskoj, važno je spomenuti da će proračun programa na razini svih zemalja članica rasti neznatno tijekom 2014. i 2015., a da bi progresivni rast bilježio od 2016. nadalje. Hrvatska tako u 2014. očekuje neznatan rast sredstava u odnosu na programska sredstva dostupna u 2013. godini, a koja su iznosila preko 85 milijuna kuna (11.175.833 EUR).

Europska komisija u prosincu je objavila Poziv na dostavu projektnih prijedloga za program Erasmus+ u 2014. godini, a čiji je sastavni dio Vodič kroz program Erasmus+.

Agencija u siječnju 2014. započinje s nizom informativnih aktivnosti koje će korisnicima diljem Hrvatske omogućiti kvalitetnu pripremu za razvoj projektnih prijedloga. Radi lakšeg pronalaženja informacija o mogućnostima unutar pojedinog područja programa Erasmus+ za korisnike smo pripremili orijentacijski pregled ključnih informacija po područjima.

Struktura programa

Erasmus+ donosi niz novina u odnosu na svoje programske prethodnike. Najvažnije među njima su:

 • jača povezanost EU politika s programima dodjeljivanja financijske potpore
 • pojednostavnjenje strukture i provedbe: aktivnosti sistematizirane po područjima, jednostavniji izračuni financijske potpore (paušalni iznosi)
 • naglasak na kvaliteti projekta (sadržaju mobilnosti, proizvodu/rezultatu)
 • jača diseminacija i bolja iskorištenost rezultata projekta
 • održivost rezultata nakon završetka projekta
 • bolja povezanost s potrebama tržišta rada
 • veća EU dodana vrijednost

Objedinjavanje aktivnosti koje pripadaju istim područjima kao i  veća strateška usmjerenost na ciljeve javnih politika odražavaju se i u strukturi novog programa.

Erasmus+ sastoji se od sljedećih aktivnosti:

 • Ključna aktivnost 1 – Mobilnost u svrhu učenja za pojedince
 • Ključna aktivnost 2 - Suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse
 • Ključna aktivnost 3 - Podrška reformi politika
 • Aktivnosti Jean Monnet
 • Sport

  •  

  Ključna aktivnost 1

  Mobilnost u svrhu učenja za pojedince

  Ključna aktivnost 2

  Suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse

  Ključna aktivnost 3

  Podrška reformi politika

  Mobilnost učenika (učenika, studenata, pripravnika, mladih, volontera) i osoblja (djelatnici u odgoju, obrazovanju i području mladih iz javnih ustanova i organizacija civilnog društva)

  Strateška partnerstva

  Znanje u području obrazovanja, osposobljavanja i mladih potrebno za razvoj politika temeljenih na podacima i praćenje politika u okviru strategije Europa 2020.

   

  Združeni diplomski studiji

  Udruživanja znanja

  Buduće inicijative  za jačanje razvoja inovativnih javnih politika

  Jamstvo za zajmove za studente diplomskih studija

  Udruživanja sektorskih vještina

  Potpora instrumentima europskih politika u području obrazovanja, osposobljavanja i mladih

   

  Projekti izgradnje kapaciteta koji pružaju podršku suradnji s partnerskim zemljama

  Suradnja s međunarodnim organizacijama

   

  IT platforme (eTwinning, European Platform for Adult Learning-EPALE, European Youth Portal)

  Dijalog dionika, promidžba politika i programa Erasmus+

  Aktivnosti Jean Monnet

  Aktivnosti Jean Monnet će podržavati:

  • akademske module, katedre i centre izvrsnosti u svrhu razvijanja obrazovnih sadržaja te jačanja podučavanja, nastave i istraživanja vezanih uz europske integracije
  • rasprave o europskim politikama s akademskom zajednicom, a koje će biti podržane putem mreža i projekata.
  • potporu ustanovama i udruženjima za aktivnosti vezane uz EU studije i EU pitanja
  • studije i konferencije koje nositeljima javih politika mogu omogućiti nove uvide i konkretne savjete od strane akademske zajednice, a  vezano uz tekuća pitanja Unije.

  Sport

  Akcije u području sporta pružat će potporu:

  • zajedničkim partnerstvima
  • neprofitnim europskim sportskim događanjima
  • dijalogu s relevantnim europskim dionicima
  • podršku sportskim događanjima u okviru pojedinog programa predsjedanja EU

VIŠE NA MOBILNOST.HR


[OPŠIRNIJE]SIGURNIJI INTERNET 2014.
Ivana Ružić / datum: 10. 2. 2014. 10:26

Udruga „Suradnici u učenju“ je tijekom prošlih godina organizirala niz aktivnosti s temom „Sigurniji internet za djecu i mlade“ te predstavljala Hrvatsku kao Safer Internet Committee u INSAFE-u. Istu ulogu imamo već petu godinu za redom.

Prošlogodišnjoj akciji odazvao se velik učitelja, nastavnika i učenika čije smo radove predstavili na multimedijskoj izložbi i u metodičkom priručniku „Kako poučavati djecu o sigurnijem, primjerenijem i odgovornijem ponašanju na internetu“. U aktivnosti je direktno bilo uključeno oko 6 000 sudionika, a indirektno preko 80 000. Za te aktivnosti proglašeni smo najboljim Safer Internet Committee između 99 zemalja.

Nastavljamo s povezivanjem institucija, udruga i pojedinaca s ciljem podizanja razine svijesti cjelokupne populacije Hrvatske o problemima sigurnosti djece i mladih na internetu. Taj cilj ćemo ostvariti kroz niz zajedničkih akcija te sinergijom i sinkronizacijom različitih aktivnosti.

U nacionalnoj kampanji „Sigurniji internet za djecu i mlade" 2014. planiramo:

§ Multimedijska izložba - sve učenike pozivamo na sudjelovanje na izložbi multimedijskih kojima oni upozoravaju vršnjake na moguće opasnosti na internetu i daju savjete kako ih izbjeći.

§ Priručnik kako poučavati primjereno, odgovorno i sigurno korištenje interneta -učitelje i nastavnike pozivamo da naprave predavanje, radionicu ili neku drugu aktivnost sa svojim učenicima te kroz takav primjer dobre prakse preporuče svojim kolegama

§ Predavanja o sigurnosti djece - za roditelje i sve odrasle pripremili smo predavanja o sigurnosti djece koja će se tijekom veljače i ožujka održati u osnovnim i srednjim školama diljem Hrvatske te u obliku online predavanja i intervjua.

§ Na društvenim mrežama planiramo objaviti videointervjue i radio emisije sa stručnjacima i djecom .

Vjerujemo da nam je svima važno upoznati djecu i mlade s prednostima i nedostacima interneta te im tako pružiti više mogućnosti za sretno djetinjstvo i uspješno snalaženje u svijetu tehnologija.

Učitelji!

Pozivamo vas da se aktivno uključite u nacionalnu kampanju „Sigurniji internet za djecu i mlade“ koju po četvrti put, uz podršku nadležnih institucija organizira udruga „Suradnici u učenju“ te do 20. veljače barem jedan nastavni sat odvojite za aktivnosti kojima ćete učenike usmjeriti na sigurnije, odgovornije i primjerenije ponašanje na internetu. Vjerujemo da će svatko od vas naći zanimljive aktivnosti kojima ćete takve sadržaje najbolje prenijeti svojim učenicima.

Pozivamo vas da opišete:

§  aktivnosti koje ste proveli u razredu,

§  reakcije učenika,

§  metode i sadržaje koji su im odgovarali, a koji nisu

§  što je dobro uspjelo, a što nije

§  što biste promijenili sljedeći put,

§  što biste preporučili kolegama,

§  obrazovne sadržaje koje ste koristili.

 

VIŠE NA UCITELJI.HR


[OPŠIRNIJE]ISE PROJEKT
Ivana Ružić / datum: 10. 2. 2014. 10:25

I. OŠ Čakovec  pristupila je projektu "Inspiring Science Education" koji traje do svibnja 2016. godine, a između ostalih provodi ga i CARNet.

Cilj projekta ISE koji financira EU je popularizacija znanosti i prirodoslovnih predmeta korištenjem postojećih resursa za e-učenje. Ovim projektom razvit će se jedinstvena baza digitalnih resursa i alata koji se temelje na problemskoj nastavi, a uključuje online laboratorije, napredne tehnološke aplikacije, obrazovne repozitorije i portale. Kroz projekt će nastavnici imati priliku educirati se za korištenje inovativnih alata, resursa i metoda, razviti scenarije učenja (tj. pripreme za sat) te povezati nastavnike, donosioce odluka, učenike i roditelje diljem Europe u online zajednicu. Na projektu sudjeluje 30 partnera iz 15 europskih zemalja, a u projekt će se uključiti 5000 osnovnih i srednjih škola od kojih 313 u Republici Hrvatskoj.

Svi učitelji/učiteljice razredne nastave i prirodoslovlja su pozvani da se uključe u projekt. Više informacija o projektu potražite kod voditeljice projekta u našoj školi Ivane Ružić, na mrežnim stranicama Carneta i ISE projekta


[OPŠIRNIJE]Portal Edu.hr
Ivana Ružić / datum: 25. 10. 2011. 09:53

Edu.hr portal je centralno mjesto za pristup uslugama koje pruža CARNet, a dostupne su uz primjenu elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr. Prijavom na ovom portalu bit ćete prijavljeni na sve usluge koje imate pravo koristiti, bez potrebe za višestrukom autorizacijom na različitim mjestima.

Nakon prijave zelenom bojom će biti označene sve usluge kojima imate pravo pristupa s obzirom na vaš status u sustavu obrazovanja.

Prijavom na ovaj portal dostupna Vam je:

Uz portal Edu.hr ponovite i provjerite znanje iz gradiva svih predmeta za sve razrede osnovne škole, preuzmite, ispišite i prolistajte elektroničku knjigu iz lektire, stručnu literaturu, časopise i sl.


[OPŠIRNIJE]Web stranice razreda, predmeta ili druge školske aktivnosti
Ivana Ružić / datum: 11. 10. 2011. 10:08

Web stranice škole su jedinstveno web mjesto svih učenika i djelatnika škole. Ukoliko želite objavljivati korisne informacije, novosti, obavijesti za učenike i roditelje, učeničke radove i sl. za svoj razred, predmet, grupu i sl. obratite se školskom administratoru da vam dodijeli ta prava na ivana.ruzic@skole.hr.

Svaki djelatnik škole ima pravo i mogućnost uređivanja i objavljivanja vlastitih sadržaja, a to je omogućeno kroz AAI@Edu.Hr kojega dobivaju pojedinačni korisnici iz ustanova članica CARNeta (učenici, nastavnici, studenti, profesori i zaposlenici ustanova članica) i koji im omogućuje korištenje CARNetovih usluga.

Za sva pitanja moguće se obratiti CARNetovom Helpdesku za škole na:


[OPŠIRNIJE]Priručnik o CMS-u
Ivana Ružić / datum: 11. 10. 2011. 10:07

Saržaj tečaja o CMS-u objavljen je i u formi priručnika. Za razliku od Uputa koje sažetije daju osnovne smjernice za rad sa sustavom, u Priručniku o CMS-u kao i u tečaju, korisnicima je namijenjen i dio sadržaja koji se bavi općenitim vještinama kao što je rad u editoru, priprema slika za objavljivanje na webu te pregledno pisanje i organizacija rada na školskom web sjedištu.

Priručnik se nalazi u privitku!


[OPŠIRNIJE]Online tečaj o uređivanju web stranica pomoću Carnetovog CMS-a
Ivana Ružić / datum: 11. 10. 2011. 10:04

U želji za osiguranjem dodatne edukacije postojećih, kao i inicijalne edukacije budućih korisnika iz sustava škola o učinkovitom korištenju CARNetovog CMS-a (eng. Content Management System), CARNet je razvio online tečaj "CMS za škole - izrada i uređivanje web stranica škole". Podsjećamo, riječ je o sustavu koji omogućuje jednostavno postavljanje i ažuriranje internetskih stranica škole putem web preglednika.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju