preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Čakovec

Login
e-Škole

e-Dnevnik

KEEP INVEST DONATE SPEND

 

 

 

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

 

 

 

 

 

Tražilica
Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

PROPISI
Lista linkova je prazna
ŠKOLSKI DOKUMENTI
Lista linkova je prazna
Smarter... Greener... Safer...

Smarter... Greener... Safer... je dvogodišnji projekt iz Erasmus+ KA219 programa sa ciljem razvoja suradnje i razmjene primjera dobre prakse, razvoja inovativnosti i kreativnosti u obrazovanju. 

Projektni ciljevi i zadaci: razvoj ekološke svijesti i poduzetničkih vještina, razvoj digitalnih kompetencija, interkulturalnosti i cjeloživotnog učenja učenika, učitelja, lokalne i međunarodne zajednice.

Nositelj projekta je I Spoleczna Szkola Podstawowa im. Unii Europejskiej w Zamosciu, Zamosc, Poland, a partneri u projektu su: I. osnovna škola Čakovec, Croatia; Istituto Comprensivo Madonna della Camera, Monteperano, Italy; Emäkosken koulu, Nokia, Finland; Agrupamento de Escolas de Vila Nova de Paiva, Vila Nova de Paiva, Portugal.

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
ZELENA ŠKOLA
Autor: Ivana Ružić, 19. 4. 2018.

U prostoru Knjižnice i čitaonice Nikola Zrinski održano je pred učenicima 3. a i 4. d razreda l. osnovne škole Čakovec predstavljanje ekološke slikovnice "Zelena škola" Zaštitarsko-ekološke organizacije Nobilis. Ovu publikaciju financijski podržava Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.Slikovnica je namijenjena učenicima za izobrazbu o okolišu, održivom razvoju i zaštiti prirode. Učenici l. osnovne škole Čakovec uključeni su u projekt "Zelena škola: uspostavljanje edukacijskog programa zaštite okoliša i prirode" i ovo je jedan u nizu zajedničkih susreta i aktivnosti koje će zajedno provoditi s Zaštitarsko-ekološkom organizacijom Nobilis.

O posebnostima međimurskih prirodnih ljepota, rijeka Mure i Drave i živog svijeta koji obitava uz njih, učenike je educirala   čuvarica prirode Ivana iz javne ustanove Međimurska priroda. Upoznala ih je sa zaštićenim područjima prirode u Međimurju a posebice s Regionalnim parkom Mura-Drava. Saznali su i da je pak Perivoj Zrinskih u našem gradu dio tih zaštićenih područja. Osobito zanimljivo učenicima bilo je predstavljanje ugroženih životinjskih vrsta. Slušali su glasanje različitih ptica i ostalih životinja. Vrijednost ove edukacije je spoznavanje  kako čovjek može zaštiti prirodni prostor životinja i smanjiti štetne utjecaje čovjeka na okoliš. Najveće uzbuđenje kod učenika izazvale su osušene krljušti životinja koje su mogli dodirivati i promatrati.Na kraju je održan ekološki kviz u kojem su učenici pokazali znanje o različitim međimurskim zaštićenim područjima i živom svijetu  uz rijeke Muru i Dravu. U nastavku suradnje učenika i zaštitara prirode održavat će se različite kreativne radionice i daljnje edukacije. 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju