preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Čakovec

Login
e-Škole

e-Dnevnik

KEEP INVEST DONATE SPEND

 

 

 

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

 

 

 

 

 

Tražilica
Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

PROPISI
Lista linkova je prazna
ŠKOLSKI DOKUMENTI
Lista linkova je prazna
Smarter... Greener... Safer...

Smarter... Greener... Safer... je dvogodišnji projekt iz Erasmus+ KA219 programa sa ciljem razvoja suradnje i razmjene primjera dobre prakse, razvoja inovativnosti i kreativnosti u obrazovanju. 

Projektni ciljevi i zadaci: razvoj ekološke svijesti i poduzetničkih vještina, razvoj digitalnih kompetencija, interkulturalnosti i cjeloživotnog učenja učenika, učitelja, lokalne i međunarodne zajednice.

Nositelj projekta je I Spoleczna Szkola Podstawowa im. Unii Europejskiej w Zamosciu, Zamosc, Poland, a partneri u projektu su: I. osnovna škola Čakovec, Croatia; Istituto Comprensivo Madonna della Camera, Monteperano, Italy; Emäkosken koulu, Nokia, Finland; Agrupamento de Escolas de Vila Nova de Paiva, Vila Nova de Paiva, Portugal.

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
SVE O VODI
Autor: Ivana Ružić, 19. 4. 2018.

U ožujku su  učenici 3. a razreda u tjednu kada obilježavamo Dan voda,  istraživali kakva  svojstva ima voda. Otkrili su koliki je udio morskih i kopnenih voda na planeti Zemlji. Zanimljivo je bilo saznati koliki je udio voda u ljudskom organizmu i pojedinim biljkama. Zajednički su napravili pokuse o stanjima i različitim svojstvima vode kako bi shvatili različite prirodne pojave ovisne o stanjima vode kao što su oblaci, kiša, led i ostali oblici vode koji nastaju tijekom kruženja vode u prirodi.  Uz to su pronašli i demonstrirali vrlo zanimljive pokuse s vodom koji mogu biti korisni u svakodnevnom životu. Najzanimljiviji dio bio je kako voda reagira u doticaju s različitim tvarima. Bilo je to iskustveno i zabavno učenje. Shvatili su koliko je važna voda za život živih bića i saznali kakve posljedice može izazvati zagađenje voda u prirodi. U aplikaciji seesaw izradili su digitalne crteže kojima su naglasili važnost očuvanja i zaštite rijeka i potoka u našem zavičaju.

 

 


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju