preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Čakovec

Login
e-Škole

e-Dnevnik

KEEP INVEST DONATE SPEND

 

 

 

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

 

 

 

 

 

Tražilica
Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

PROPISI
Lista linkova je prazna
ŠKOLSKI DOKUMENTI
Lista linkova je prazna
Smarter... Greener... Safer...

Smarter... Greener... Safer... je dvogodišnji projekt iz Erasmus+ KA219 programa sa ciljem razvoja suradnje i razmjene primjera dobre prakse, razvoja inovativnosti i kreativnosti u obrazovanju. 

Projektni ciljevi i zadaci: razvoj ekološke svijesti i poduzetničkih vještina, razvoj digitalnih kompetencija, interkulturalnosti i cjeloživotnog učenja učenika, učitelja, lokalne i međunarodne zajednice.

Nositelj projekta je I Spoleczna Szkola Podstawowa im. Unii Europejskiej w Zamosciu, Zamosc, Poland, a partneri u projektu su: I. osnovna škola Čakovec, Croatia; Istituto Comprensivo Madonna della Camera, Monteperano, Italy; Emäkosken koulu, Nokia, Finland; Agrupamento de Escolas de Vila Nova de Paiva, Vila Nova de Paiva, Portugal.

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Swap It Green! - RAZMJENA STVARI
Autor: Ivana Ružić, 19. 4. 2018.

U sklopu projekta Erasmus+ Smarter… Greener… Safer… 6. prosnica 2017. u I. osnovnoj školi Čakovec proveli smo aktivnost Swap It Green! razmjene knjiga, CD-a, slika, stripova, poštanskih maraka, kapa i šalova, rukavica, nakita, ukrasa, igračaka i neoštećene odjeće. 

Zaključno s 5. 12. učenici su stvari za razmjenu donijeli u školu. U zamjenu za broj doniranih stvari učenici su dobili jednaki broj krpica od filca koje su kod razmjene mogli zamijeniti za odabrane stvari.  Učenici viših razreda uključeni u projekt Erasmus+ pomogli su kod organiziranja prostora i razmjene stvari.

O aktivnosti Swap It Green! učenici su bili obaviješteni preko objava na web i facebook stranici I. osnovne škole te  kroz oglasnu knjigu. U akciju Swap It Green! zajedno s učenicima sudjelovali su učitelji i razrednici. Učenici likovne grupe s učiteljicom Elom Vujnović izradili su plakat aktivnosti Swap It Green!. U aktivnosti su sudjelovali učenici 7.d razreda (Kiara Crnetić, Dijana Zrna, Elena Levačić, Borna Ciglarić, Karlo Horvat, Lovro Tušek, Ana Marija Zadravec, Valerija Rožman), 5.b (Asja Kasapović i Leona Janković) i 8.b razreda (Kristijan Topličanec). U akciji Swap It Green! sudjelovalo je oko 250 učenika nižih razreda s razrednicima, te oko 50 učenika viših razreda.

Prikupljeno je oko 500 različitih predmeta od čega je 350 predmeta razmijenjeno a 150 donirano Caritasu župe sv. Nikole biskupa u Čakovcu i Crvenom križu Čakovec s ciljem smanjenja potrošnje i pomoći potrebitima. Voditeljica aktivnosti: Nina Somođi


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju