preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Čakovec

Login
e-Škole

e-Dnevnik

KEEP INVEST DONATE SPEND

 

 

 

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

 

 

 

 

 

Tražilica
Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

PROPISI
Lista linkova je prazna
ŠKOLSKI DOKUMENTI
Lista linkova je prazna
Smarter... Greener... Safer...

Smarter... Greener... Safer... je dvogodišnji projekt iz Erasmus+ KA219 programa sa ciljem razvoja suradnje i razmjene primjera dobre prakse, razvoja inovativnosti i kreativnosti u obrazovanju. 

Projektni ciljevi i zadaci: razvoj ekološke svijesti i poduzetničkih vještina, razvoj digitalnih kompetencija, interkulturalnosti i cjeloživotnog učenja učenika, učitelja, lokalne i međunarodne zajednice.

Nositelj projekta je I Spoleczna Szkola Podstawowa im. Unii Europejskiej w Zamosciu, Zamosc, Poland, a partneri u projektu su: I. osnovna škola Čakovec, Croatia; Istituto Comprensivo Madonna della Camera, Monteperano, Italy; Emäkosken koulu, Nokia, Finland; Agrupamento de Escolas de Vila Nova de Paiva, Vila Nova de Paiva, Portugal.

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
ZELENA ČISTKA
Autor: Ivana Ružić, 19. 4. 2018.

U petak, 13. 4. 2018. godine s početkom u 12:00 sati započeli smo sa akcijom Zelena čistka u Ulici bana Josipa Jelačića kod stare vojarne u Čakovcu. Akciju smo sproveli u suradnji sa ekološkom udrugom NOBILIS iz Čakovca. Naša je I OŠ Čakovec partner s udrugom NOBILIS u projektu „ Zelena škola“, a učenici 4. d razreda su sudionici i predstavnici naše škole u tome projektu.

Sa članovima Udruge ali i sa drugim mladim volonterima očistili smo dogovoreni okoliš od odbačenog smeća. Iako grad Čakovec već dugi niz godina ima organizirano sortiranje i zbrinjavanje otpada iz tvornica, ustanova i domaćinstava, neodgovornih još uvijek ima. Tako se u prirodi povremeno nađu odbačene stvari koje ga uneređuju i onečišćuju. Učenici su dobili zaštitne rukavice i vreće za smeće i krenuli na posao. Vreće su se vrlo brzo punile, a učenici su sa svakim djelićem očišćenog prostora bili sve više motiviranio za posao. 

Našli su različite odbačene stvari pa su se i sami čisteći osvijestili koliko je okoliš ljepši kada se očisti. Ova akcija mnogo je pomogla da se učenicima bez puno uvjeravanja, praktičnim radom usadi svijest o potrebi za održavanjem čistog okoliša u kojem živimo. Pri povratku u školu sami su bez posebnog poticaja očistili svoju učionicu puno detaljnije nego li su to dosada radili.

U dane koji su prošli od akcije Zelena čistka učenici su samoinicijativno pospremali slučajno ili nenamjerno bačene papiriče u prostorijama škole. Dokaz je to da je sudjelovanje u akciji pripomoglo da se osvijeste o važnosti održavanja čistoće prostora u kojem boravimo.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju