preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Čakovec

Login
e-Škole

e-Dnevnik

KEEP INVEST DONATE SPEND

 

 

 

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

 

 

 

 

 

Tražilica
Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

PROPISI
Lista linkova je prazna
ŠKOLSKI DOKUMENTI
Lista linkova je prazna
Smarter... Greener... Safer...

Smarter... Greener... Safer... je dvogodišnji projekt iz Erasmus+ KA219 programa sa ciljem razvoja suradnje i razmjene primjera dobre prakse, razvoja inovativnosti i kreativnosti u obrazovanju. 

Projektni ciljevi i zadaci: razvoj ekološke svijesti i poduzetničkih vještina, razvoj digitalnih kompetencija, interkulturalnosti i cjeloživotnog učenja učenika, učitelja, lokalne i međunarodne zajednice.

Nositelj projekta je I Spoleczna Szkola Podstawowa im. Unii Europejskiej w Zamosciu, Zamosc, Poland, a partneri u projektu su: I. osnovna škola Čakovec, Croatia; Istituto Comprensivo Madonna della Camera, Monteperano, Italy; Emäkosken koulu, Nokia, Finland; Agrupamento de Escolas de Vila Nova de Paiva, Vila Nova de Paiva, Portugal.

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
EKOLOŠKA NASTAVA NA TERENU
Autor: Ivana Ružić, 19. 4. 2018.

U srijedu, 11. 4. 2018 godine, u organizacije udruge NOBILIS učenici 4. d razreda odradili su terensku nastavu u Žabniku. Terenska edukacija organizirana je s ciljem izvaninstitucionalnog samoodrživog programa obrazovanja. Uspostavljanje izvaninstitucionalnog programa temelji se na „zelenim temama“ kroz koje se djeci približava važnost očuvanja prirode i okoliša. Toga dana u Žabniku smo proveli cijelo prijepodne.

Početak terenske nastave (edukacije) započeli smo s upoznavanjem Regionalnog parka Mura – Drava u Međimurskoj županiji. Uputili smo se prema starom rukavcu rijeke Mure koji se naziva Živa mrtvica. Učenici su imali mogućnost proučavanja vodenih ptica na mrtvici pomoću dalekozora iz promatračnice za ptice. Tom su prilikom vidjeli i prepoznali sivu čaplju i crvenokljunog labuda. Vidjeli su i divlje patke ali i manje životinje poput vretenca i gujavice. Hrabriji među njima „pobliže“ su se družili sa gujavicom pa su je čak i na kratko vrijeme stavili i na dlan. Kasnije smo  poučnim putem prošetali do sadašnjeg korita rijeke Mure. Na rijeci smo kao i na mrtvici vidjeli mnogo zanimljivosti. Jedna od njih je svakako bila dabrova kuća na vodi. Vidjeli smo uživo i razlike između voda stajaćica i voda tekućica. Članovi udruge ukazali su nam na čistoću okoliša. Za čistoću brinu članovi udruge ali i stanovnici koji žive u neposrednoj blizini regionalnog parka Mura – Drava u Međimurju.

Da nema svijesti mještana o važnosti očuvanja okoliša Regionalnog parka bilo bi puno teže park održati u prirodnom, čistom stanju kakav je sada. Suživot ljudi i prirode u izvornom obliku ovdje je na visokom nivou i mještani doista mogu uživati u prirodi. Učenici su uživali i poželjeli više dolaziti u Regionalni park Mura – Drava u Žabniku kako bi ga bolje upoznali i doživjeli u svim godišnjim dobima.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju