preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Čakovec

Login
e-Škole

e-Dnevnik

KEEP INVEST DONATE SPEND

 

 

 

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

 

 

 

 

 

Tražilica
Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

PROPISI
Lista linkova je prazna
ŠKOLSKI DOKUMENTI
Lista linkova je prazna
Smarter... Greener... Safer...

Smarter... Greener... Safer... je dvogodišnji projekt iz Erasmus+ KA219 programa sa ciljem razvoja suradnje i razmjene primjera dobre prakse, razvoja inovativnosti i kreativnosti u obrazovanju. 

Projektni ciljevi i zadaci: razvoj ekološke svijesti i poduzetničkih vještina, razvoj digitalnih kompetencija, interkulturalnosti i cjeloživotnog učenja učenika, učitelja, lokalne i međunarodne zajednice.

Nositelj projekta je I Spoleczna Szkola Podstawowa im. Unii Europejskiej w Zamosciu, Zamosc, Poland, a partneri u projektu su: I. osnovna škola Čakovec, Croatia; Istituto Comprensivo Madonna della Camera, Monteperano, Italy; Emäkosken koulu, Nokia, Finland; Agrupamento de Escolas de Vila Nova de Paiva, Vila Nova de Paiva, Portugal.

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
SAT ZA PLANET ZEMLJU
Autor: Ivana Ružić, 19. 4. 2018.

Akcija Sat za planet Zemlju nastala je 2007. godine u australskom Sydneyu kada je 2,2 milijuna ljudi i više od 2000 poslovnih subjekata ugasilo svjetla u svojim domovima i tvrtkama kako bi dali svoj glas protiv klimatskih promjena. Akcija se provodi posljednje subote u mjesecu ožujku pozivajući ljude diljem svijeta da navečer od 20,30 do 21,30 ugase svjetla.

I učenici 3. a. razreda uključili su se ovu akciju u suradnji s Zaštitarsko ekološkom organizacijom „Nobilis“. Članovi njihovog tima Goran, Maja i Ana došli su u našu školu i donijeli materijale za izradu svjetiljki koje će učenici navečer upaliti u svojim domovima. Objasnili su učenicima kako svjetlosno onečišćenje nastaje zbog suvišnog rasipanja umjetne svjetlosti zbog čega nastaju štetne pojave za okoliš i ljude. 

Učenici su uz pomoć svojih velikih prijatelja iz „Nobilisa“ izrađivali  svjetiljke od prikupljenih staklenki koje više nisu potrebne u domaćinstvu i na taj način iskoristili otpadno staklo. Naučili su tehniku nanošenja salveta na staklo - decopauge. Posebno su se obradovali kada su u svojim lijepim svjetiljkama upalili male svjećice. Kod kuće su se zajedno s roditeljima pridružili akciji Sat za planet Zemlju.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju