preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Čakovec

Login
e-Škole

e-Dnevnik

KEEP INVEST DONATE SPEND

 

 

 

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

 

 

 

 

 

Tražilica
Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

PROPISI
Lista linkova je prazna
ŠKOLSKI DOKUMENTI
Lista linkova je prazna
Smarter... Greener... Safer...

Smarter... Greener... Safer... je dvogodišnji projekt iz Erasmus+ KA219 programa sa ciljem razvoja suradnje i razmjene primjera dobre prakse, razvoja inovativnosti i kreativnosti u obrazovanju. 

Projektni ciljevi i zadaci: razvoj ekološke svijesti i poduzetničkih vještina, razvoj digitalnih kompetencija, interkulturalnosti i cjeloživotnog učenja učenika, učitelja, lokalne i međunarodne zajednice.

Nositelj projekta je I Spoleczna Szkola Podstawowa im. Unii Europejskiej w Zamosciu, Zamosc, Poland, a partneri u projektu su: I. osnovna škola Čakovec, Croatia; Istituto Comprensivo Madonna della Camera, Monteperano, Italy; Emäkosken koulu, Nokia, Finland; Agrupamento de Escolas de Vila Nova de Paiva, Vila Nova de Paiva, Portugal.

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
DAN PLANETA ZEMLJA U 3.A RAZREDU
Autor: Ivana Ružić, 2. 5. 2018.

U razredu smo razgovarali o najvećim svjetskim zagađivačima, raspravljali smo kako možemo svojim aktivnostima očuvati svoj okoliš. Učenici su zapisali eko poruke i zalijepili ih na razredni plakat.

Pročitali smo poruke koje su itekako poticajne: npr. Koristimo platnene vrećice, kupujmo proizvode u velikoj ambalaži i velikom pakiranju, odjeću i obuću, koju smo prerasli, poklonimo potrebitima, vozimo se biciklom umjesto automobilom, zasadimo cvijeće i drveće u svom dvorištu ili balkonu, očistimo okoliš škole i bit će nam ljepše. Ovu zadnju poruku smo realizirali isti dan.

Izašli smo na školsko dvorište, s rukavicama na rukama obišli smo okoliš škole, u nadi da ne ćemo pronaći smeće. Neugodno smo se iznenadili što smo napunili cijelu vreću odbačenim smećem. Smeće smo razvrstali u određene vreće koje su postavljene u školskom hodniku. U razredu smo pogledali  film o velikom zagađenju oceana plastikom, zagađenju zraka i vode. Likovna grupa je odlučila izraditi sliku bolesne i zagađene Zemlje, kako bi poslali oštru poruku odraslima: " Zemlju smo učinili bolesnom, izliječimo je kako bismo svi zdravije živjeli!" Za sliku na drvenoj dasci, učenici su donijeli različite materijale: čepove, vunu, gumbe, spajalice, žicu i karton. Materijalom su osmislili kompoziciju slike, planet Zemlja, a na kraju su obojili sliku akrilnim bojama.

Sliku smo objesili u razred kao jaku poruku odraslima i djeci. Idući zadatak likovne grupe je bio izraditi pozitivan eko plakat povodom Dana planeta Zemlje. Sve radove smo prikazali na školskom panou. Svake godine učenici dogovaraju aktivnosti vezane uz očuvanje okoliša. Dogovorili smo novu aktivnost, vezanu uz nagradni natječaj, a to je izrada muzičkih instrumenata od odbačenog i recikliranog materijala. Kada izradimo instrumente, snimit ćemo i svoju eko brojalicu na izrađenim instrumentima. Veselimo se novom izazovu!


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju