preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Čakovec

Login
e-Škole

e-Dnevnik

KEEP INVEST DONATE SPEND

 

 

 

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

 

 

 

 

 

Tražilica
Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

PROPISI
Lista linkova je prazna
ŠKOLSKI DOKUMENTI
Lista linkova je prazna
Smarter... Greener... Safer...

Smarter... Greener... Safer... je dvogodišnji projekt iz Erasmus+ KA219 programa sa ciljem razvoja suradnje i razmjene primjera dobre prakse, razvoja inovativnosti i kreativnosti u obrazovanju. 

Projektni ciljevi i zadaci: razvoj ekološke svijesti i poduzetničkih vještina, razvoj digitalnih kompetencija, interkulturalnosti i cjeloživotnog učenja učenika, učitelja, lokalne i međunarodne zajednice.

Nositelj projekta je I Spoleczna Szkola Podstawowa im. Unii Europejskiej w Zamosciu, Zamosc, Poland, a partneri u projektu su: I. osnovna škola Čakovec, Croatia; Istituto Comprensivo Madonna della Camera, Monteperano, Italy; Emäkosken koulu, Nokia, Finland; Agrupamento de Escolas de Vila Nova de Paiva, Vila Nova de Paiva, Portugal.

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
GOSPODARENJE ELEKTRONIČKIM OTPADOM
Autor: Ivana Ružić, 28. 10. 2017.

EE otpad su uređaji koji za svoj rad koriste električnu energiju, a koji vam iz bilo kojeg razloga više ne trebaju. Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Republike Hrvatske donijelo je 2007. godine Pravilnik o gospodarenju otpadnim električnim i elektroničkim uređajima i opremom. Sustav odvojenog sakupljanja otpada je nužan kako bi se smanjila količina otpada na odlagalištima, a ujedno izdvojila korisna sirovina iz otpadnih stvari koja je učestalo završavala na odlagalištima. Osnovne kategorije EE otpada su: mali kućanski uređaji, veliki kućanski uređaji, mali električni alati, audio i video uređaji, IT uređaji, uređaji na baterije...

Učenici 8.c razreda istražili su što je elektronički otpad, načine na koji ga treba pravilno odlagati, važnost i mogućnosti recikliranja. Svoja saznanja prikazali su u obliku multimedijskih prezentacija izrađenih u alatu Microsoft Powerpoint. Posebnost u izradi prezentacije je korištenje dodatka Office Mix koji omogućuje stvaranje interaktivnosti prilikom izlaganja u obliku kvizova i anketa sa različitim vrstama pitanja (višestruk odabir, točno/netočno, slobodni odgovori, itd.) 

Radove učenika pogledajte u prilogu vijesti.
Priloženi dokumenti:
Electronic_waste.pptx (9.65 MB)
ELECTRONIC_WASTE_(Ana).pptx (19.46 MB)
Electronic_waste_(2).pptx (2.22 MB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju